Informatie

Cavia's zijn niet heel bewegelijk ze kunnen niet springen of klimmen en zijn hier ook niet op gebouwd. Als een cavia van meer dan een meter valt kan hij al flinke verwondingen oplopen. In het wild leven deze knaagdieren op uitgestrekte grasvlaktes waar ze de hele dag lopen te knagen. Cavia's eten voornamelijk gras en andere plantjes deze bevatten alleen niet zo veel voedingsstoffen dus moeten ze er erg veel van eten. Ze maken zelf holen waar ze vooral in de ochtend- en avondschemering uit komen om lekker te grazen. Water hebben ze weinig nodig in het wild het meeste halen ze uit het gras, als je een cavia als huisdier hebt moet je hem echter wel altijd vers water geven. Cavia's hebben unieke ogen die een beetje boven op hun hoofd geplaatst zijn waardoor ze goed de lucht in de gaten kunnen houden, de grootste natuurlijke vijanden van een cavia zijn namelijk roofvogels.

Cavia's communiceren onderling door middel van geluiden. Ze hebben een groot assortiment met geluiden die ze gebruiken om onder andere hun emoties te uiten.